Get ready for the new normal!

Het nieuwe normaal.... Iedereen is inmiddels gewend aan dingen die je een jaar geleden nog voor onmogelijk hield. En we moeten allemaal op een of andere manier inventief zijn.
Ik vind het leuk en interessant om dit ook terug te zien bij de cursisten en studenten in mijn lespraktijk. Onlangs vertelde een cursist die voorheen vele verre reizen maakte om inkopen te doen voor zijn bedrijf, dat hij nu, noodgedwongen omdat hij niet kan reizen, inkopen doet via Teams. Hij was er van overtuigt dat je ergens echt zelf heen moest gaan om te kunnen bepalen of het de juiste spullen voor het bedrijf zijn. Maar omdat hij niet kan reizen, moet het nu zo.
Er zijn wel wat challenges bij deze nieuwe manier van zaken doen, bijvoorbeeld dat je na een half uur "digitaal meelopen" door een groothandel in India of China best draaierig bent van het aldoor bewegende beeld, of dat de verkoper per ongeluk steeds het beeld op zijn eigen gezicht gericht heeft ipv op de goederen. En dan moet je dan ook nog online prijsonderhandelingen doen in het Engels! Maar alles went hebben we wel gemerkt, en dit dus ook. Het zakelijk Engels waar we in de lessen aan gewerkt hebben, komt zo ook prima van pas.