Veel gestelde vragen

Brugklasleerlingen

Q: Mijn dochter zit in de brugklas en heeft grote moeite met Engels. Kan zij ook bij jullie terecht?
A: Ja, dat kan. Van brugklasleerlingen wordt verwacht dat ze al een basis hebben wat Engels betreft. Als er op de basisschool weinig Engels is gegeven dan ervaren deze leerlingen in de brugklas vaak dat ze een achterstand hebben. Door concreet te werken aan juist die dingen die nog niet duidelijk zijn kunnen schoolresultaten snel verbeteren en kan de leerling weer vol vertrouwen en op eigen kracht verder.

Middelbare schoolleerlingen

Q: Ik vind teksten lezen echt een ramp. Ik weet niet hoe ik dit het beste kan aanpakken.
A: Tekstverklaren is een belangrijk onderdeel. Bij het eindexamen krijgt iedereen er mee te maken. Het is daarom handig om op tijd te beginnen met het leren analyseren van teksten zodat je straks goed voorbereid bent. We helpen je graag op weg. Samen lezen we in jouw tempo allerlei teksten en bespreken we de vragen en antwoorden. Zo leer je hoe je het het beste kan aanpakken.

Q: Ik begrijp niets van de grammatica die we nu hebben.
A: Engelse grammatica is net iets anders dan Nederlandse grammatica, daardoor is het soms lastig te snappen hoe het in elkaar zit. We leggen je graag in jouw tempo uit hoe de grammatica waar jij moeite mee hebt toegepast moet worden. We oefenen er vervolgens uitgebreid mee zodat het voor jou duidelijk wordt hoe het werkt.

Studenten

Q: Ik ga een stage doen in het buitenland, maar ik wil graag mijn Engels verbeteren. Kan ik een paar lessen volgen of moet ik een cursus doen?
A: Het is mogelijk om een aantal lessen in te plannen. Samen kijken we waar je met name aan wilt werken en wat je doelen zijn. De lessen worden vervolgens op maat gemaakt.

Q: Ik heb een herkansing voor mijn studie en wil een paar lessen volgen om een betere kans te maken om mijn toets te halen. Kan dat?
A: Ja, dat kan zeker. Door samen gericht te oefenen op die dingen die jij moeilijk vindt, kunnen we je kansen om de toets deze keer wel te halen vergroten.

Q: Ik moet een presentatie houden in het Engels, maar ik weet niet goed hoe ik het aan moet pakken.
A: We helpen je graag op weg door samen een plan van aanpak te maken. Daarnaast kijken we samen naar de inhoud, grammatica en uitspraak en krijg je tips over hoe je de presentatie kan geven.

Docenten/trainers

Q: Ik geef Engelse les/training in het Engels op een basisschool/bedrijf, maar voel me niet zeker over mijn eigen Engels. Kan ik dan ook bij jullie terecht?

A: Ja, dat kan. Samen bekijken we waar we aan kunnen werken en wat de doelen zijn. Er kan dan gekozen worden voor een passende lesmethode en daarnaast zal er veel aandacht zijn voor spreekvaardigheid in een ontspannen sfeer zodat de drempel om te spreken wegvalt en het leuker en makkelijker wordt om Engels te spreken.